ONLİNE OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ 2023

EMDR ve Psikoterapiler Derneği

Eğitimin Süresi, katılımcılar ve Sertifikasyon
Eğitimin toplam süresi 3 gündür (Ek süpervizyon desteği verilecektir)
Çocuk Ruh Sağlığı alanında çalışanlar katılabilecektir. Katılımcılara EMDR ve Psikoterapiler Derneği onaylı Oyun terapisi uygulayıcı belgesi verilecektir.
 
Eğiticiler; Prof. Dr. AYTEN ERDOĞAN, Uzm. Psk. BÜKE TUNCEL, Doç. Dr. ÖZNUR BİLAÇ
 
Eğitim yeri ve Tarihleri: Zoom online
26 MART 2023 ve 2-9 NİSAN 2023, Eğitim Pazar günleri saat 10-17 arası
 
İletişim: Gizem Melissa Kocaman, 0 546 8421402 (watsapp mesaj atılırsa da dönüş yapılır)

EĞİTİM PROGRAMI
 
1. HAFTA: 26 MART 2023/Pazar
Eğitimci: Uzm. Psk. BÜKE TUNCEL
Oyunun anlamı ve oyunla ilgili önemli kavramlar.
Çocukla teröpatik iletişim kurabilme
Oyunda kullanılacak malzemeler, oyun odasının özellikleri
Oyun Terapisi Çeşitleri
Çocuk Merkezli Oyun terapisi, Uygulamalar ve Vaka örnekleri, 
 
2. HAFTA: 2 NİSAN 2023/Pazar
Eğitimci: Doç. Dr. ÖZNUR BİLAÇ
Bilişsel Davranışçı oyun terapileri,
Bilişsel Davranışçı oyun terapileri, Uygulamalar ve Vaka örnekleri
 
3. HAFTA: 9 NİSAN 2023/Pazar
Eğitimci: Prof. Dr. AYTEN ERDOĞAN
Filial Oyun Terapisi
Direktif (yönlendirmeli) ve non-direktif (yönlendirmesiz) yöntemlerin birlikte kullanılması
Oyun terapi yöntemlerinin travma tedavisinde kullanılması

EĞİTİMCİLER

1) Prof. Dr. Ayten Erdoğan

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp fakültesinden 1985 yılında mezun olup 2000-2004 yıllları arasında Cerrahpaşa Tıp fakültesi Psikiyatri&Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi almıştır. 2008 yılında Psikiyatri alanında Docent ünvanı, 2014 yılında ise Profesör ünvanı almıştır. 2010-2014 yılları arasında Bakırköy Mashar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları eğitim kliniğinde klinik şefi olarak görev yapmıştır.

Alanında Ulusal ve Uluslararası bir çok araştırma yazısı bulunan Prof. Dr. Ayten Erdoğan Aile terapisi ve Bilişsel davranış terapisi eğitimine ek olarak EMDRIA (EMDR International Association) tarafından akredite EMDR konsültantı ünvanını almıştır. Oyun terapisi eğitimi 2007- 2009 yılları arasında Halime Odağ Vakfından almıştır. Uluslararası deneyimli oyun terapisti ve eğitimcileri olan ve oyun terapisi alanında çok sayıda kitapları bulunan Prof. Sue Jennigs (İngiltere), Dr. Ariel Sclomo (İsrail) ve Ann Beckley Forest (Amerika)'’den oyun terapisi uygulamaları konusunda eğitim almıştır.

Psikoterapilerden EMDR, BDT ve Oyun terapisi ile ilgili kongre bildirileri ve kitap bölüm yazarlığı ve editörlüğü bulunmaktadır. 2016 yılından itibaren EMDR ve Oyun terapisi alanında eğitimler vermeye devam etmektedir. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte ve Nişantaşında özel kliniğinde Psikiyatrist&Psikoterapist olarak hastalarını görmeye devam etmektedir.

2) Uzm. Psk. Büke TUNCEL

1984 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2006 yılında mezun olmuş, 2011 yılında ise İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji alanında Yüksek Lisans yapmıştır. 2011-2014 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kadrolu uzman psikolog olarak görev yapmaya başlamıştır. 2014 yılından itibaren Beylikdüzü’nde kurucusu oldugu İstanbul Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Ek olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde yarı zamanlı olarak öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

EMDRIA (EMDR International Association) onaylı EMDR konsultanı olup ek olarak Stratejik Aile Terapisi, Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi, Theraplay Oyun Terapisi, Deneyimsel Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Terapi alanında terapi eğitimleri almıştır. Oyun Terapisi: Kapsamlı Teori ve Uygulama Rehberi, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Borderline Kişilik Bozukluğu Olan Birisini Sevmek adlı kitaplar Türkçe editörlüğünü yaptığı kitaplardan bazılarıdır.

3) Doç. Dr. Öznur Bilaç

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olmuş ve uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında tamamlayarak 2012 yılında Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı olmuştur.  Eylül 2012 tarihinde zorunlu hizmetini yapmak üzere Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne atanmıştır.

Yaklaşık 8 yıl, 11 ile hizmet veren, bölgenin en yoğun, psikiyatrik sorunlarla başvuran çocuk ve ergen hastalara ve ailelerine poliklinik ve yataklı servis hizmeti veren Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmıştır. Daha sonra, 2020 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlamış ve halen görevine devam etmektedir.

Eylül 2021 tarihinde “Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi’’ alanında Doçentlik ünvanı almıştır. Halime Odağ Vakfı’nın ve Klinik Psikoloji ve Psikoterapiler Derneği’nin verdiği Oyun terapisi eğitimlerini almıştır. Ayrıca EABCT onaylı Bilişsel Davranıştı Terapisttir. Özel mesleki ilgi alanları nörogelişimsel bozukluklar, oyun terapisi, resim analizi, bilişsel davranışçı terapi ve mindfulnes yaklaşımlarıdır.

Geçmiş Eğitim Duyuruları